Open dag 2022

Onze open dag is op zaterdag 19 februari aanstaande van 10:00 tot 15:00 uur
Voor de zekerheid én de veiligheid organiseren we twee versies van onze open dag, die tegelijkertijd plaatsvinden: een ‘live’ versie en een ‘online’ versie, die ook in elkaar overlopen. Niemand minder dan oud-KGC-leerling Teun Peters van Team DylanHaegens verzorgt drie interactieve live programma’s vanuit de school!

Goed om te weten dus als je ons bezoekt: er wordt een live uitzending gemaakt waarbij je in beeld kunt komen. En we vragen natuurlijk iedereen om de geldende coronaregels te respecteren. Dus wil je naar ons toekomen: van harte welkom; volg je onze open dag liever online, dan kan dat ook!

Live programma

Doorlopend rondleidingen door het schoolgebouw door leerlingen. Doorlopend rondleidingen door het schoolgebouw door leerlingen. 

  • Vijf keer een presentatie van 20 minuten op het podium van onze theaterzaal met een korte introductie van onze school en een aantal flitsen uit kunst- en bewegingslessen.
  • Alle schoolvakken presenteren zich in een lokaal en waar leerlingen aan de slag zijn. Je kunt kijken, vragen stellen en meedoen
  • In onze mediatheek kun je terecht om je digitaal aan te melden voor onze brugklas- Er zijn informatielokalen over ons onderwijs (mavo, havo, vwo) onze Kunst & Ambacht klas en over onze zorgstructuur
  • In onze gezonde schoolkantine is plaats om even uit te rusten en iets te eten of drinken.

Online programma

Drie live uitzendingen van een half uur 

  • Teun Peters maakt een interactief live programma afgewisseld met korte filmpjes. Hij neemt een kijkje in verschillende lokalen, neemt interviews af en kijkers kunnen vanuit thuis vragen stellen of opdrachten voor Teun verzinnen!
  • Daarna is er in een soort Webinar-setting een online Q&A: de rector van de school zit aan tafel met twee docenten. Na een introductie van 5 tot 10 minuten beantwoorden zij alle vragen die live via Whatsapp kunnen worden gesteld. 
  • Aansluitend aan de live uitzending kunnen kijkers in een privé video call één op één een antwoord krijgen op hun persoonlijke vragen.

Om alvast in de stemming te komen, een voorproefje in de vorm van een filmpje.

Houd deze pagina goed in de gaten!

Open lessen 

Het KGC heeft twee open lessen avonden gepland op woensdag 26 januari en woensdag 23 februari 2022.

Op deze avonden kunnen leerlingen van groep 8 een aantal proeflessen volgen.  Wij zijn gewend om de ouder(s) / verzorger(s) van deze leerlingen informatie te geven over de school en ons onderwijs. De Nijmeegse scholen hebben met elkaar afgesproken dat de open lessen volledig online zullen worden georganiseerd.

De planning voor deze avonden ziet er als volgt uit:  

  • Er zijn 2 rondes van online open lessen: om 18:30 uur en om 19:15 uur. 
  • De ouders krijgen het informatieprogramma over de school en ons onderwijs online om 20:00 uur: eerst een online presentatie van 20 minuten, gevolgd door een live online vraag-en-antwoord-sessie.   

Aan tafel bij het Karel de Grote College!

De school in beeld in 3 gesprekken: Hoe was het? Hoe is het? Hoe wordt het?”

Eerst kijken we met een leerling en een ouder terug op hun schooltijd op het KGC: hoe was het? Dan bevragen twee achtstegroepers de voorzitters van de leerlingenraad: hoe is het? En ten slotte vragen aanstaande ouders waar zij benieuwd naar zijn en wat ze kunnen verwachten: Hoe wordt het?
Luister naar Ardan Aldershof en Ricardo Schenker in gesprek met oud-leerling Mark en zijn moeder; hoor de antwoorden van leerlingen Floor en Ruben op de vragen van Teuntje en Aram uit groep 8 en kijk wat twee aanstaande ouders willen weten van Floor Schouten en Erik Nieuwkoop.

Neem een kijkje in ons schoolgebouw:

Ben je benieuwd hoe het er bij ons uitziet? Neem dan een kijkje in ons schoolgebouw! Kom binnen in onze unieke centrale hal, of in het monumentale aulagebouw – ooit gebouwd voor de universiteit! Stap op het podium van de theaterzaal in een toneelstuk, presentatie of musical. Natuurlijk schuif je even aan in de altijd gezellige kantine en kijk je rond in een aantal lokalen: Frans, textiel en biologie.